Chakraer og meditasjoner

Meditasjon gir økt tilstedeværelse, bevissthet, fokus og energi. Når vi blir mer bevisst det som skjer inni oss, så er det lettere å tillate følelser å komme opp, frigjøre undertrykkete sider og tillate større deler av vår kraft å komme frem.

Bare det å tre ut av den tenkende delen av sinnet og gå inn i den rene bevisstheten vår, vil gjøre at vi tillater kroppen å frigjøre stress. Alt det vi har undertrykket setter seg i kropp og nervesystem og kan skape blokkeringer både fysisk og psykisk.

Meditasjon gjør oss både mer bevisst hva som skjer inni også, gir et større rom av tilstedeværelse som gjør det mulig å frigjøre det vi ubevisst har holdt fast på.

Når vi har gitt slipp på det vi har holdt nede i det underbevisste, så vil mer av styrken vår også komme frem. Det er ikke nødvendigvis negativt det vi har undertrykket, det er bare at der og da var det ikke greit å føle det vi gjorde. Vi ble bedt om «å være sterke og ikke gråte», «være stille og ikke lage for mye lyd», «ikke ta ting personlig», «det er ingenting å være lei seg for», osv.

Hvor har du skjøvet bort sider av deg for å føle deg sterkere og mer levedyktig i det samfunnet du har vokst opp i?

Chakrasystemet gir en illustrasjon på hvor de delene av psyken du kan være undertrykket eller i ubalanse. Jeg ser på det som et kart over hvor jeg kan gå mer i dybden i min bevissthet, hvor jeg har mine styrker og svakheter.

Hvert chakra bærer våre styrker og «sannheter», og kan også vise hvor vi har frykter som kan holde oss tilbake. Kort beskrevet:

Første chakra – Muladhara – handler om å føle oss fysisk trygg, føle at vi har nok og at vi kan være en del av en gruppe, familie, samfunn, uten å gå på kompromiss med våre egne verdier. Vi kan kjenne enheten med resten av menneskeheten, uten å miste oss selv.

Andre chakra – Svadhisthana – handler om vår glede, kreativitet, seksualitet og trygghet i forhold og i å uttrykke våre følelser. Vi gir oss selv rom til å uttrykke følelsene våre, vi gir andre rom til det samme.

Tredje chakra – Manipura – handler om vår viljestyrke og å føle oss sterke som individ. Med et manipura i balanse lar man seg ikke overkjøre og har heller ikke behov for å overkjøre andre. I balanse vil viljekraften vår bli brukt for vårt høyere gode og ikke styrt av «egoets» vilje.

Fjerde chakra – Anahata – handler om vår ubetingete kjærlighet til oss selv og andre. Ubalanser her kan komme av undertrykte følelser, det er derfor viktig å jobbe med de tre første chakraene for å åpne fjerde chakra på en balansert måte.

Femte chakra – Vishuddha – handler om å uttrykke vår sannhet, leve vår sannhet og å følge vår høyere vilje. I balanse mellom tredje, fjerde og femte chakra, så vil ordene våre og viljen vår være et uttrykk fra og for kjærlighet. I ubalanse kan andres kontroll sette seg her, hvis vi har gitt over kontrollen til andre gjennom å tro på deres meninger eller frykter, så kan det blokkere Visshuddha.

Sjette chakra – Ajna – handler om å se klart. Når vi tør å se den rene bevisstheten vår og når vi tør å leve etter vår intuisjon. Når Ajna er klart vet vi intuitivt hva vi skal, uten å måtte tenke på det, vi tør å se oss selv og andre klart. Vi lever livet i mer klarhet.

Syvende chakra – Sahasrara – handler om enhet med vårt høyere selv (kilden til kjærligheten eller det du kaller den delen av deg som er ren bevissthet)
Et balansert sahasrara vil kjenne denne enheten uten frykt.

Det er viktig å åpne og styrke de nederste chakraene først for å finne balanse.
Jeg har lagt ved noen meditasjoner her for vært chakra. Anbefaler å starte med meditasjonene for første chakra.

Her er lenken: soundcloud.com

AwakenHører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.