Stine Koppernæs

Jeg tilbyr følgende behandlinger og privattimer og kurs i yoga og meditasjon:

  • Behandlinger i soneterapi, øreakupunktur og homeopati i Ålesund.
  • Undervisning av forskjellige typer yoga i Ålesund og holder helgekurs i meditasjon og yoga både i Ålesund og andre steder
  • Timer i ThetaHealing og bevisttgjørende coaching gir jeg gjennom skype/telefon, hvor vi jobber med tankemønster og hvordan du kan gi slipp på begrensende tankemønster.

Behandlingene jeg gir er homeopati, øreakupunktur, soneterapi og ThetaHealing. Jeg har en fem års utdannelse i homeopati, soneterapi, øreakupunktur og ernæring fra Norsk Akademi for Naturmedisin og flere kurs i ThetaHealing.

Ashtanga Yoga begynte jeg med i 2001 og har siden da fortsatt å fordype meg i yoga og etter hvert i meditasjon.

Jeg har 2 lærerutdannelser i Ashtanga Yoga gjennom dyktige Basia Lipska Larsen og Alexander Medin. Ashtanga Yoga gir både styrke og smidighet, kombinert med pust og fokuspunkter gjør det at yogaen kan bli til en meditasjon i bevegelse.

Etter hvert begynte jeg å praktisere den roligere yogaen Yin Yoga og har en lærerutdannelse fra fantastiske Anita Abrahamsen og en fordypning med Paul Griley. Yin Yoga gir mer ro og tålmodighet, det frigjør dyperesittende spenninger som igjen gir kontakt med en dypere styrke og kroppskontakt. Jeg er veldig glad i kombinasjonen av Ashtanga Yoga, Yin Yoga og meditasjon.

Gjennom flere år har jeg fordypet meg i terapeutiske øvelser for holdning og styrke med Gabor Dalnoki, han lærer hvordan du kan styrke indre holdningsmuskulatur og disse øvelsene integrerer jeg i min undervisning av yoga og spesielt i privattimer i yoga.

Det anatomiske aspektet av yoga er jeg spesielt opptatt av og har en 100 timers yogalærerutdannelse i anatomi med Leslie Kaminoff  (forfatteren av “Yoga Anatomy”).

Etter noen år med yoga ønsket jeg å lære mer om bevissthet og lærte da meditasjonsteknikkene jeg praktiserer i dag –  som kalles ascension. Å meditere gir indre ro, bedret fokus, et objektivt forhold til tanker og mer tilstedeværelse.
Jeg deltok i 2006 på en måneders lærerutdannelse i Canada, og etterhvert på mange ukeslange fordypningsretreater. På disse retreatene brukes hele dagene til meditasjon og yoga. Når jeg lærte meditasjon fikk jeg akkurat de nøklene jeg ønsket for å få en opplelvelse av å mestre tankene mine og en nøkkel til å gå ut av tanker når jeg ønsket – helt siden jeg lærte denne meditasjonsformen har jeg hatt en daglig meditasjonspraksis.

Boken jeg har skrevet  “Be the Alchemist of Your Life” handler om meditasjon og de forskjellige tilstandene av bevissthet vi kan møte når vi går innover, om hvordan vi kan leve et liv i mer harmoni med oss selv. Boken inneholder også enkle teknikker for meditasjon og for å integrere mer tilstedeværelse i hverdagen.

Yoga og meditasjon gir tilstedeværelse og ro, det hjelper oss å snu sansene og bevisstheten innover. Det meditative tar jeg også med meg inn i min fysiske yogapraksis og jeg ønsker spesielt å formidle dette aspektet til både deg som kun vil gjøre fysisk yoga og til deg som vil lære meditasjon.

Kjærligheten vi kan få kontakt med gjennom yoga og meditasjon, kan bidra til at livet som helhet inneholder mer medfølelse, og på den måten kan vi etter hvert gi slipp på de negative mentale tendensene av selvkritikk og mindreverd. Yoga og meditasjon kan – i tillegg til alle de fysiske fordelene – gi mer psykisk styrke, tilstedeværelse, aksept og medfølelse.

For å melde deg på kurs eller bestille en time hos meg i soneterapi, øreakupunktur eller yoga, kan du skrive til stine@yogaoghelse.no

Leave a Reply