Terapeutisk yogalærerutdannelse

I mars 2019 blir det oppstart av terapeutisk yogalærerutdannelse i Ålesund.

Det er økende bruk av yoga for å fremme helse og lindre plager og lidelser. Helseinstitusjoner over hele verden tilbyr behandlingsprogrammer som tar i bruk yoga som en del av behandlingen, og vitenskapelige studier viser at yoga har god effekt i møte med fysiske og psykiske plager.

På denne yogautdannelsen vil vi ha ulike temaer på samlingene som depresjon, angst, søvnproblemer, yoga og mindfulness.

Det vil være 6 helgesamlinger i løpet av 8 måneder og i tillegg er det hjemmestudier mellom hver samling, følgende temaer blir gjennomgått:

1. samling 29. – 31. mars 2019  Tema: Pusten og nervesystemet

2. samling 10. – 12. mai 2019  Tema: Mindfulness & medfølelse i møte med psykiske plager.

3. samling 7. – 9. juni 2019  Tema: Yoga & mindfulness i møte med stress og angst

4. samling 20. – 22. september 2019  Tema: Yoga & mindfulness i møte med depresjon

5. samling 11. – 13. oktober 2019  Tema: Yoga, pust og meditasjon i møte med søvnvansker.

6. samling 15. – 17. november 2019  Tema: Yoga og exit-modellen i møte med traumer.

Det vil bli både teori rundt hvert tema og praksis på hver samling.

Utdannelsen passer for deg som allerede er eller ønsker å jobbe som yogalærer og vil lære mer om yoga og psykisk helse, den passer for deg som jobber innen psykisk helse og vil integrere yoga som en del av behandlingen og den passer også for deg som vil lære mer om yoga for å ha mer kunnskap om hvordan du kan styrke din egen psykiske helse gjennom yoga og mindfulness.

Maja Thune leder utdannelsen og holder den sammen med Stine Koppernæs.

Maja er spesialpedagog, kunst- og uttrykksterapeut og yogalærer. Hun har gitt ut fire bøker og kom i 2016 ut med boken “Yoga som terapi” sammen med psykiater Gunnar Egeberg. Hun har 15 års klinisk erfaring som miljøterapeut og senere som privatpraktiserende psykoterapeut og behandler på poliklinikk.

Stine har 12 års erfaring som yoga- og meditasjonslærer, flere utdannelser innen yoga, meditasjon/mindfulness og en 5-årig utdannelse i homeopati. Hun har gitt ut boken “Be the alchemist of your life”, som handler om hvordan man kan bruke meditasjon for å integrere følelser og undertrykte deler av psyken.

Pris:
Kr. 18.500

Max. antall deltakere er 30

Du kan sende søknad/påmelding til stinekoppernaes@gmail.com hvor du forteller litt om deg selv og hvorfor du ønsker å delta på denne utdannelsen.