Yoga & terapeutiske øvelser

Min fantastiske mentor for terapeutiske øvelser – Gabor Dalnoki kommer til Ålesund helgen 30.11 – 1.12 – 19

Dette er øvelser som jeg implementerer i min yogapraksis og yogaundervisning, og har hentet inspirasjon til blant annet øvelsene vi gjør i yoga for holdningsmuskulatur fra det jeg har lært hos ham.

Kurset passer både for deg som ønsker å styrke kroppen og forebygge rygg og leddplager, og også for deg som jobber som yogalærer og ønsker å ha med disse øvelsene i din undervisning.

Du vil lære hvordan du kan integrere disse øvelsene i yoga, slik at du kan ha en praksis som er skånsom for din kropp, uavhengig av hvilken type yoga du gjør.
Du vil lære å slippe muskler som er anspent og heller aktivere muskler som trenger mer styrke, slik at kroppen finner en ny stilling som også forhindrer å skape flere spenninger.

Øvelsene kan du enkelt ta med deg hjem slik at du både kan gjøre de alene og i forbindelse med yoga.

Kursinnhold lørdag & søndag 10:00 – 17:00:

10:00 – 11:30 Gabor: teori og praksis av de terapeutiske øvelsene.
11:45 – 13:00 Yoga med Stine hvor vi integrerer teknikkene fra Gabor i vår praksis.
13:00 – 14:00: Lunsj
14:00 – 15:30: Gabor: Teori og praksis.
15:45 – 17:00 Rolig yoga med Stine hvor vi inkorperer Gabors øvelser. Avslutter dagene med meditasjon.

Pris for hele kurset er 2700,-
Påmelding til stine@yogaoghelse.no

Kurset passer både for deg som vil lære teknikkene for din egen del og for deg som vil lære teknikkene for å bruke de i din jobb som yogalærer eller terapeut.

Du vil først lære Gabors øvelser, også vil dere som deltar være to og to sammen i grupper, slik at du også lærer å lære de bort.

Du vil lære:

– Det å bli klar over spenninger og hvordan bli kvitt spenninger som hindrer deg i å nå fram til de ‘indre’ og ‘ytre’ sansene som forteller hvordan yogaen virker inn på deg. Dette er de vanlige spenningene vi alle har etter en ukes arbeidsøkt eller daglige rutiner som krever mye av oss, og som er til hinder når vi skal prøve å koble av og nå fram til en dypere kontakt med oss selv. Denne kontakten har med vår kontakt med formgivning, uttrykk, det å tenke og vite.
– Det å føle, eller å ha kontakt med de sansene som forteller deg hvordan yogaen virker inn på deg, hva som er bra og mindre bra for deg (og dette er forskjellig for alle!). Her kommer også inn i bildet hvordan du kan få mer kunnskap om hva du tar inn via det å føle, og hva du gir ut; henholdsvis være innadvendt og utadvendt.
– Det å ha en retning i livet, som handler om det å være spontan, og som igjen er forskjellig for alle, men som har et felles system som skal gi bærekraft. Her går vi inn i ‘kjernen’ som mange kaller det og ryggraden med sitt dype muskelsystem som bærer den. Det er her yogaen griper inn først og fremst. Gjennom øvelser som går på kjernen så kan du få en bevissthet om denne kjernen som vil hindre deg i å overbelaste leddene. Gabors øvelser gjør det mer tilgjengelig å integrere dette i yogapraksisen din fra begynnelsen av, og det blir lettere å videreformidle dette også som yogalærer.

Påmelding til stine@yogaoghelse.no

Les mer utfyllende informasjon om teknikkene og Gabor her:
https://yogaoghelse.no/kurs-i-holdningsmuskulatur/

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.