Sunn majones

1 økologisk egg (jeg brukte hele, men det går an med 2 plommer i stedet for)

1/2 sitron

Litt eplecidereddik med honningsmak (kan også bruke hvitvinseddik)

Litt salt (himalaya eller havsalt)

Litt cocosa sukker (lavere GI på 35 sammenlignet med sukker som har 82  – dette gir et jevnere blodsukker)

Ca 2 dl MCT cocosa

Ha egg i først, så sitron og de andre ingrediensene, helt til slutt oljen.

Se at egget ligger på bunnen av den høye skålen (den som tilhører stavmikseren) også bruk den delen av stavmikseren som kutter. Sett stavmikseren i bunnen av skålen før du skrur den på og sakte trekk den oppover, tok ca 20 sek eller mindre så er majonesen klar, sjekk at oljen er helt blandet inn.

Overraskende god! 😀

Her kan du kjøpe Cocosa sukker og MCT cocosa: Norges Naturmedisin Sentral
Taster du inn koden 103179 når du registrer deg første gang, så får du 10 % rabatt hver gang du handler.

 

Jeg ble inspirert til å lage majones for jeg la merke til at mills bruker soya og i tillegg vil jeg unngå usunt sukker og usunt salt som i hellmans. Jeg prøver også å unngå å forurense så mye med plast eller glass, nå er jo til og med grønnsaker pakket inn i plast, det er ganske frustrerende.

Jeg brukte MCT-oljen i majonesen for jeg har ikke funnet noe sted å bruke den i mat og kun tatt den som kosttilskudd, da var det perfekt å heller kunne bruke den i majones. Olivenolje blir for sterkt i majones og mange av de mer nøytrale oljene er ikke så sunne. MCT-oljen er helt smakløs og passer bra til majones.

MCT (medium chain triglyserides) er en sunn olje som gir stabil energi. Den gir en god energi og metthetsfølelse som varer en stund, den styrker metabolismen i kroppen, den styrker fordøyelsen og bekjemper skadelige virus og bakterier, den er balanserende på hormoner.

Vi trenger fett og vi trenger det fra riktige kilder. Noen fettsyrer skal spises uten å varme de opp – som kilder til omega 3 blir ødelagt ved for høy varme.
For å lage mat er det best å bruke nøytral cocosa, smør eller ghee. De tåler høy temperatur. Olivenolje extra virgin er sunt på salater, men blir ødelagt ved høy temperatur. Rapsolje tåler heller ikke for høy temperatur og når vi kjøper den i butikken så er den ofte overbehandlet/oppvarmet og fettsyrene er ikke lenger sunne.

Gode kilder til omega 3 er chiafrø, hampfrø, linfrø, valnøtter og fet fisk.

Ha en fin mandag 🙂

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.