Finn steder å puste

Finn steder å puste for å være mer til stede, finn steder i naturen som gjør det lettere å puste, finn steder i kroppen som trenger og åpnes opp med mer pust og tilstedeværelse, finn steder i hverdagen hvor du kan stoppe opp å puste.

Pust gir livsenergi, glede, tilstedeværelse, forbindelsen til kroppen, ro, trygghet, pusten gir oss mulighet til å være mer i det meditative og gjør det enklere å gå inn i meditasjon.

Å holde pusten gjør at kroppen tror det er noe å være redd for og den kan gå inn i fight/flight modus, den tror det er fare på ferde. Slik skaper vi stress-responser i kroppen i helt normale omstendigheter, fordi vi forteller kroppen gjennom pusten at den skal være redd og være klar for å bli angrepet.

Å puste rolige pust, huske å puste helt ut før du trekker pusten naturlig inn, stiumulerer vagusnerven og det parasympatiske nervesystemet. Vi føler oss trygg, mer tilstede, det er lettere å være mer til stede med de vi er glad i, det blir lettere å gjøre oppgaver uten å stresse. Vi kan ha et sterkt fokus og være effektiv, uten å stresse, dette er det pust og meditasjon gir.
Husk å stoppe opp og puste i løpet av dagen din, er du midt i oppgaver du blir stresset av eller inni tanker du blir stresset av? Ta noen rolige pust, la mellomgulvet bli mykt og legg merke til hva som skjer i kroppen din.

Ønsker deg ei strålende fin helg med tilstedeværelse i alt du gjør  <3

Her er noen gratis ledete meditasjoner og noen er fokus på pust: ledete meditasjoner

Neste kurs i meditasjon: https://yogaoghelse.no/meditasjon/meditasjonskurs/

 

 

 

 

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.