Yin Yoga, ild og hjertet

I kinesisk medisins teorier lærer vi om yin og yang og læren om de 5 elementene  – vann, tre, jord, ild og metall.

Vi ønsker å tilnærme oss et balansert forhold mellom yin og yang for å leve et liv med både nok enerig til å være kreativ, sosial og jobbe, og å ha nok ro til å kunne hvile, gå innover i stillhet og ha en god søvn.

Ild er det elementet som er mest preget av yang, det er energisk, utovergående og kreativt.

Ild er vesentlig for alle de fysiologiske prosessene i kroppen, den symboliserer flammen som opprettholder og nærer alle metabolske proseser.
Ilden hjelper Hjertet med å gi rom til Sinnet, den sørger for den varmen som milten trenger for å omdanne og transportere, den stimulerer tynntarmens funksjon, den sørger for varme til å utskille væsker og sørger for varme for å holde blod i bevegelse.

I følge kinesisk medisin så kan for lite ild blant annet gi depresjon, svekke miltens og tynntarmens funksjon, og svekke væskeutskillelse.

Både den fysiologisk ild og elementet vann stammer fra nyrene – de motsatte kvalitetene som er preget av henholdsvis yang og yin. Ild og vann balanserer og kontrollerer hverandre i hver eneste fysiologiske prosess.

Føler du deg ofte kald så kan du ha overskudd av yin eller for lite yang. Føler du deg ofte varm er det motsatt.

Ild er også elementet som er forbundet til sommeren, og når vi kommer mer i kontakt med kroppen og naturen så vil det være lettere å leve balansert og lytte til kroppens naturlige sykluser.

På kurset som holdes i mai skal vi ha fokus på ildelementet for å gjøre oss klar til sommeren og også balansere det med de andre elementene for å kjenne hva akkurat du har behov for. Hvis vi har vært for lite i ro og ikke hatt nok tid til hvile, så vil det – selv om det er vår – være bra å gi kroppen hvile. Vi finner balansen og kommer mer i kontakt med hva vi trenger når vi ser innover.

 

 

KURS I YOGA MED SONETERAPI

På dette kurset lærer du teknikker for å styrke kjerne og holdningsmuskulatur, vi går gjennom en styrkende yogasekvens med pust som fokus. Vi lærer fundamentet i stillingene, hvor føttene skal være, kontakt med kjernemuskulatur, slik at hver stilling utføres på en balansert måte.

Etter en liten pause går vi inn i en sekvens med Yin yoga for å åpne opp blokkeringer i kroppen. I denne mykgjørende yogaformen løser vi opp i dyperesittende spenninger og avslutter med en dyp avspenning som hjelper oss å gi slipp på stress.

Etter yogaen lærer vi noen enkle teknikker for refleksologi på føttene. Du lærer hvordan du kan massere dine egne føtter for å stimulere områder som er forbundet til ryggrad og lymfesystem. Etter yogaen vil det være spesielt gunstig med soneterapi/refleksologi.

Yogaen tilpasses alle nivå, og den styrkende delen vil være utfordrende også for erfarne i form av at vi trener mye styrke og jobber med å bygge et sterkt fundament.

Ingen forkunnskaper nødvendig.

Sted: Room4 i tollbugata 8
Tid: 5. mai fra 12:00 – 15:30
Pris: 450,-
Påmelding: stinekoppernaes@gmail.com

 

 

Ref: «Fundamentet i kinesisk medicin» Giovanni Maciocia

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.