Pinealkjertelteknikken

Her  er en veldig fin teknikk som du f.eks kan bruke om kvelden før du sovner. Den er både beroligende, søvndyssende og helbredende på kroppen.

 Pinealkjertelteknikken:

1. Ligg komfortabelt i sengen og la pusten bli roligere og roligere, start pusten helt ned i magen opp gjennom kroppen og pust ut fra toppen av kroppen og avslutt med at magen senker seg (dette roer ned tankene). Fokuser på pusten på denne måten i ca 5 min.

2. Fortsett å puste rolig, så starter du på innpust å visualisere pinealkjertelen (på størrelse med en ert) midt i senter av hodet som lyser opp i hvitt, klart lys, og på utpusten fyller dette lyset hele kroppen din. Fortsett med dette i 5 min.

3. Fortsett med det samme som i punkt to samtidig som du på utpusten hører lyden av OM inni deg. Dette også i ca 5 min.

Det er kun intensjonen som er viktig i denne teknikken, det spiller absolutt ingen rolle om du ser det hvite lyset eller ikke.
Epifysen/pinealkjertelen utskiller melatonin som er kroppens søvnhormon. Denne utskillelsen skjer i mørket; melatonin kalles også for mørkehormonet. Når lys treffer øynene, nedbrytes melatoninet i blodet og utskillelsen stanser. Derfor er det også bra å ha det mørkt på rommet der du sover. I østlig medisin ser de på epifysen som viktig for å motvirke aldring, og epifysen skrumper ofte inn når vi blir eldre. Meditasjon generelt er bra for å balansere produksjonen av melatonin.

«Happiness, true happiness, is  an inner quality. If your mind is at peace, you are happy. If your mind is at peace, but you have nothing else, you can be happy. If you have everything the world can give – pleasure, possessions, power – but lack peace of mind, you can never be happy.»
Dada Vaswani

DSC_1713

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.