Indre dialog eller tilstedeværelse

Tankene våre har en tendens til å dømme det som skjer med oss som bra eller dårlig, og følelser som gode eller vonde. Denne dommeren er fulltidsansatt så lenge vi fortsetter å tro på den og underholde den. For eksempel når man har en følelse i kroppen, så er den i seg selv ikke negativ, det er tankene våre som kommer inn og sier: «nå er jeg trist eller sint.. hvorfor føler meg meg slik nå… det må være på grunn av… osv.» Dermed har vi svømt inn i en tåke av tanker som overskygger vår tilstedeværelse her og nå, og i tillegg er tankene våre ofte negative og har lite med virkeligheten å gjøre.

Når vi lærer oss å tillate både vår indre og ytre opplevelse å være akkurat som den er, gir det oss en større opplevelse av frihet og tilstedeværelse. Meditasjon og yoga er effektive hjelpemidler for å være mer tilstedeværende, akseptere det som er akkurat nå og gi slipp på negative tankemønstre.

Meditasjon hjelper oss til å se verden med nye øyne, fra ett indre blikk av observasjon og tilstedeværelse. Denne opplevelsen er ikke bare forbeholdt oss når vi setter oss ned og lukker øynene, men kan være en tilstedeværelse i alle våre daglige aktiviteter, så snart vi skifter fokuset vårt vekk fra tanker og inn til den vi virkelig er. Her er vi bakenfor alle fordømmelser om oss selv og verden vi lever i. Vi ser verden som gjennom et barns øyne, gjennom uskyldighet og nysgjerrighet, gjennom tilstedeværelse og bevissthet. Alt virker friskere, vakrere og nyere når vi gir slipp på våre fordømmelser og begrensende tanker.

«Through our own recovered innocence we discern the innocence of our neighbours.» Henry David Thoreau

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.