Ahimsa

Ahimsa er et sanskritord som betyr ikke-vold og er en av retningslinjene i yoga.

Vår yogapraksis og meditasjonspraksis er et perfekt sted å inkorperere dette i vårt liv, for det er her vi gjerne starter å bli mer bevisste og være mer tilstede i oss selv. Når vi lærer dette i vår praksis, så vil Ahimsa, varsomheten, spre seg inn i livet vårt også. Vi vil gjennom denne bevisstgjøringen legge merke til når vi er harde mot oss selv og andre, og da kan vi enkelt ta et annet valg.

I en fysisk yogapraksis kan det å praktisere Ahimsa være å lytte til kroppens signaler, bruke pusten i stedet for hardt press for å fordype seg i stillingene og å ha en intensjon i vår praksis om å gi godhet og sunnhet til kroppen vår fremfor å skulle prestere noe.

I meditasjonen vår kan Ahimsa være å legge merke til sinnets tendens til fordømmelse og varsomt slippe vår tendens il å tro på disse tankene, komme tilbake til vår indre fred og tilstedeværelse og bli klar over at disse tankene ikke er oss og har ingenting med den vi er å gjøre. Legge merke til om vi kontrollerer vår indre opplevelse og heller tillate alt å være som det er.

I hverdagen vår kan praktisiering av Ahimsa være å bli mer tålmodig med oss selv og andre, være tilstede med familie og venner uten å ville forandre noen eller kontrollere, godta mennesker og oss selv akkurat som vi er.

Har du noen erfaring med Ahimsa? Vil gjerne høre fra deg 🙂

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.