Ernæring, yoga og meditasjon

Fordypningskurs i ernæring, yoga og meditasjon.

Lørdag 26. og søndag 27. oktober fra 10:30 – 16:00
Pris: 2440,-
Sted: Kongensgate 1

Program:
Lørdag:
10:00 – 12:30: Styrkende yoga som også er tilpasset nybegynnere. Vi avslutter økten med meditasjon og dyp avspenning.
Meditasjonen vil ha fokus på å frigjøre frykt og stress og samtidig integrere mer bevissthet og tilstedeværelse.
12:30 – 13:30: Lunsj
13:30 – 16:00: Ernæring med fokus på hvordan fysisk og emosjonelt stress påvirker helsen vår, og hvordan bruke mat som medisin for å styrke helsen. (Du kan lese mer om ernæringen lenger nede)

Søndag:
10:00 – 12:30: Mykgjørende yin yoga som også er tilpasset nybegynnere. Vi har fokus på å slippe spenninger og styrke evnen til å finne hvile gjennom rolig yoga og tilstedeværelse. Vi avslutter økten med meditasjon og dyp avspenning.
12:30 – 13:30: Lunsj
13:30 – 16:00: Ernæring med fokus på hvordan fysisk og emosjonelt stress påvirker helsen vår, og hvordan bruke mat som medisin for å styrke helsen. (Du kan lese mer detaljert om ernæringen lenger nede)

Temaene vil bygge på hverandre, og både ernæringen og yogaen vil hente inspirasjon fra elementlære i kinesisk medisin. Du lærer hvordan du kan balansere kropp og energi gjennom mat, bevegelse og meditasjon.

Lærere: Bente Ødegård (ernæring) & Stine Koppernæs

MAT SOM MEDISIN
Både kropp og sjel trenger næring av god kvalitet. I dagens samfunn styres vi i stor grad av forventninger og stress, noe som gjør at vi ikke har tid (eller tålmodighet) til å bli kjent med vår egen kropp og forstå hvordan den kommuniserer med oss. Ofte blir vi først oppmerksom på at noe er galt når det allerede har gått for langt og vi har en alvorlig diagnose svart på hvitt. Hvordan kan vi fange opp signalene i tide? Hvordan kan vi forebygge sykdom? På dette kurset vil du lære mer om hvordan kroppen signaliserer ubalanser i ulike organer, og hva du kan gjøre for å rette opp i disse ubalansene før det utvikler seg til sykdom. Du lærer om mat og urter som styrker organer som lunger, tarm og nyrer. I tillegg til å lære om stressmestring og hva du kan gjøre for å dempe belastningen for kroppen din når du er spesielt utsatt for fysisk og emosjonelt stress.

DAG 1: HVORDAN FYSISK OG EMOSJONELT STRESS PÅVIRKER HELSEN VÅR

Mat som medisin. Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM) har brukt mat som medisin i over 2000 år. Vi gir deg de beste tipsene fra TKM og fra moderne forskning.
Metall elementet i TKM tilhører høsten og inkluderer lunger og tykktarm. Vi gir deg innsikt over funksjonen til disse organene og hva du kan gjøre for å optimalisere deres helse tilstand.
Hva gjør stress med kroppen vår? Våre beste tips for en god natts søvn.
Sammenhengen mellom eksem og astma – og praktiske råd for disse plagene.
Sorg; hvordan langvarige sorg-prosesser påvirker helsen vår.

DAG 2: NÅR STRESS BLIR TIL ANGST OG BEKYMRINGER

Vann elementet i TKM tilhører vinteren og inkluderer nyrene. Svake nyrer vil ifølge TKM kunne føre til angst relaterte plager, i tillegg til en svekket allmenntilstand og nyre-blære problematikk.
Stress som grobunn for angst og bekymringer.
Overbelastning av binyrer og hvordan det påvirker helsen vår.
Mat og urter som virker beroligende på kropp og sinn (inkludert tips for mentalt stress ved f.eks. eksamener og lignende)
Praktiske tips ved endokrine / hormonelle ubalanser.
Hvordan finne din individuelle vei til en bedre helse.

I tillegg vil det bli utdelt oppskrifter på retter som passer til de aktuelle temaene som vi går igjennom i løpet av denne helgen.

Bente er født og oppvokst i Ålesund. Hun har hatt interesse for kosthold og ernæring siden hun som 12-åring ble behandlet med vitaminer for akutt nyresvikt. Interessen for homeopati kom et par år senere etter å ha lest en bok om temaet (man skal tidlig krøkes…). 

Utdanningen innen helse startet med fysioterapi studier i Nederland, og deretter gikk reisen videre til Sveits hvor hun jobbet som fysioterapeut på en privat klinikk. Under det 4 år lange oppholdet der, ble hun av sine pasienter minnet på den tidligere interessen for homeopati. Mange brukte homeopatiske medisiner parallellt med den fysioterapeutiske behandlingen, noe som var gunstig ettersom homeopati har fokus på å behandle årsakene til problemene – ikke bare dempe symptomene. I 2004 startet Bente homeopati studier i Oslo, i tillegg til etterutdanning i vestlig- og østlig ernæringslære. 

Bente er en ivrig forkjemper av å forebygge sykdom ved å bruke mat som medisin. Hun ønsker også å sette fokus på hvordan man tar ansvar for egen helse. Hun driver en nettbasert klinikk hvor hun har Skype konsultasjoner og nettkurs om bruk av homeopatiske medisiner, i tillegg til kurs om ernæring og detox. Hun veileder også idrettsutøvere som ønsker forebygging eller behandling av idretts-relaterte skader, og en raskere restitusjon etter konkurranse.

I samarbeid med kollega Thuy Dalen, har Bente undervist i «Terapeutisk Detox» ved Tunsberg Medisinske Skole