Våre instruktører

Stine Koppernæs har drevet yoga & helse siden 2006, og høsten 2019 har vi startet opp yogastudio i Kongengsgate 1 i Ålesund sentrum.

Nå er vi flere lærere som holder timer der og vi er et senter både for yoga, meditasjon og behandlinger.

Behandlingene Stine gir er øreakupunktur, soneterapi, mindful coaching og ThetaHealing. Hun har en fem års utdannelse i homeopati, soneterapi og øreakupunktur fra Norsk Akademi for Naturmedisin

Ashtanga Yoga begynte hun med i 2001 og har 2 lærerutdannelser (500h RYT) i Ashtanga Yoga gjennom 2 av sine dyktige lærere Basia Lipska Larsen og R. Alexander Medin.

Etter hvert begynte hun med den roligere yogaen Yin Yoga og har en yogalærerutdannelse fra 2 av sine fantastiske lærere – Anita Abrahamsen og Lisbeth Wang. Hun har også en fordypning med Paul Griley i anatomi og prinsipp for en trygg praksis i yin yoga.

Gjennom flere år har hun fordypet seg i terapeutiske øvelser for holdning og styrke med Gabor Dalnoki, han lærer hvordan du kan styrke indre holdningsmuskulatur og disse øvelsene integreres i undervisningen av yoga og spesielt i privattimer i yoga.

Det anatomiske aspektet av yoga er hun opptatt av og har en yogalærerutdannelse i anatomi med Leslie Kaminoff og også kurs med Tom Myers – Anatomy trains – hvor man blant annet lærer om strukturene i bindevev og hvordan bevelse påvirker bindevevet.

Etter noen år med yoga ønsket hun å lære mer om bevissthet og meditasjon, og hun lærte da meditasjonsteknikkene hun fortsatt praktiserer og holder kurs i.
Hun deltok i 2006 på en 6 måneders lærerutdannelse i Canada.
Etter denne utdannelsen startet hun å undervise i meditasjon og yoga.

«Å meditere gir indre ro, bedret fokus, aksept av følelser og et objektivt forhold til tanker og mer tilstedeværelse.»

Erika Koppernæs-Pinhol er instruktør på alle våre timer i pilates.

Erika har mange års erfaring som instruktør og hun underviser med integritet og varme.

Hun har trent pilates og yoga i 20 år, og har utdannelse som pilatesinstruktør.
Hun har også trenerutdannelser fra svømming, treningstudio og marinen, hun har tidligere vært trener for landslaget i undervannsrugby og spinninginstruktør.

Erika er utdannet skipsingeniør og jobber til daglig i Vard.

Timene i pilates har hun frem til nå holdt i deres lokaler Trolltegn concept space.

Hun holder både kurs hos oss og har faste timer som en del av vår timeplan.

Hildegunn Blindheim har praktisert Ashtanga yoga siden 2008 i Trondheim, og det var kjærlighet ved første pust! Men det ble ikke noen fast praksis før 4 år senere, og siden da har Ashtanga yoga vært en viktig del av livet hennes.

Hun hadde da jobbet 20 år som systemutvikler innen data, men det var tid for å gjøre noe nytt. Etter ernæringsstudier ble hun spurt av flere om å begynne å undervise yoga i 2014. Hun hadde aldri tenkt på seg selv som en lærer, men tenkte til slutt at hun kunne jo prøve seg, og siden har det bare vokst på.
Hildegunn har valgt å fordype seg i Ashtanga yoga, og har tatt en 200 timers yogalærerutdanning både hos Alexander Medin på Puro Yoga i 2015-2016 og hos Tim Feldmann og Kino MacGregor på Miami Life Center i 2018. I tillegg har hun reist til KPJAYI i Mysore i India og studert med Sharath Jois, og vært på mange workshops i inn og utland med gode lærere. Jo mer man lærer og erfarer, desto mindre skjønner man at man kan!
Det som inspirerer og lærer henne aller mest, er alle de ulike menneskene hun møter i yogaklassene!
I Ashtanga yoga må man møte seg selv, og det er sterkt og nydelig å se hvilken effekt praksisen kan ha for mange. Det er fort gjort å tro at yoga handler om å prestere og være ”flink”, men helt feil! Det eneste man trenger å være flink til, er bare å rulle ut matta og jobbe med pusten!
Hildegunn er opptatt av å fokusere på hva vi kan, og ikke hva vi ikke kan! Alle har sitt å streve med; med yoga i livet får man det rett og slett litt bedre på mange områder! Det er viktig å leke, og ikke ta alt så veldig alvorlig (selv om man er seriøs). Hildegunn har samboer, 4 egne barn og 3 bonus! Men de 4 eldste er store og har flyttet ut. Hun er glad i musikk, å gå tur og reise, erfare nye ting!


Malin Bjerkestrand jobber til daglig innen psykisk helse som kognitiv terapeut i Ålesund kommune, og har mange års erfaring som behandler innen psykisk helse og trives veldig godt med det.
Hun har en ettårig utdanning som yogalærer i terapeutisk yoga. Malin har stor tro på og erfaring med viktigheten av flere innfallsvinkler for å nå inn til oss selv, bli kjent med oss selv og kunne bruke både kropp og sinn til avspenning, møte vanskelige følelser og være god med oss selv. Dette både for voksne og barn.

Malin er mamma til to herlige barn på 3 og 7 år. Hun opplever at yoga bidrar til å gi gode relasjoner, kontakt, avspenning, samhold og også en fin måte å leke sammen med barna på. Familieyoga har fokus på dette og hun gleder seg til å gjøre yoga sammen med andre fine mødre/fedre og barna. Yoga er en god treningsøkt for både store og små, som også gir samhold, lek, avspenning og tid sammen.

Anne Grethe Emblem holder noen av timene i core yoga hos oss.

Til daglig jobber Anne Grethe innen finans og jobber tett mot noen få større industribedrifter. Hun synes det er inspirerende å møte den skaperkraften og det engasjementet som mange har for å bygge regionen. Jobben hennes kan til tider være svært krevende og kan være vanskelig å legge fra seg.

Etter mange år med mye jobbing, husbygging og en større medisinsk behandling så sa kroppen hennes stopp. Det tok tre år før kroppen var sterk nok til at hun kunne gjenoppta livet slik det var tidligere. Det var i denne perioden hun begynte med yoga hos Anders Lien – i 2008.

For henne handlet yoga i starten om stillinger og det å gjøre disse så korrekt som mulig. Etterhvert som hun har etablert en regelmessig praksis så handler det mer om egenomsorg og kunne stå stødig i livets opp- og nedturer. Yoga bygger styrke og smidighet i den fysiske kroppen. I tillegg gir yoga en stødighet og styrke i sinnet som gjør at hun bedre klarer å takle en hektisk hverdag. Yoga har hun med seg hver dag.
Etter å ha praktisert yoga i mange år har nå Anne Grethe fullført en ettårig utdanning som yogalærer i terapeutisk yoga.

Hun gleder seg til å dele alt det yoga er for henne, og som hun er trygg på kan være en hjelp for mange til å hente frem ressurser som allerede ligger i oss.