Tilstedeværelse og reaksjoner – Dag 6

De fleste av oss har undertrykkete følelser og disse følelsene kan bli trigget av hendelser i livet vårt. Noen ganger fører dette til at vi har sterkere følelsesmessige reaksjoner enn situasjonen vi er i skulle tilsi. En uenighet med noen i dag, kan trigge følelser vi undertrykket som barn og reaksjonen kan da noen ganger minne om et barns reaksjon.

For å lære oss å takle disse følelsesmessige reaksjonene på en bedre måte, så kan vi lære oss å se innover hver gang vi reagerer. Noen ganger lettere sagt enn gjort, men når vi trener på det, så blir det litt lettere for hver gang.

rumi3

Det første steget for å gjøre dette er å legge merke til at du reagerer på noe eller noen, og i stedet for å uttrykke reaksjonen se inni deg hvor følelsen sitter. Når du har kontakt med følelsen, tillat den fullt ut å gå gjennom deg, akkurat som på gårsdagens meditasjon. Husk å puste og fortsett å observere helt til alle følelser har fått gått gjennom deg.

Når vi mediterer og tillater følelser i meditasjon, så vil det også bli enklere å takle disse følelsene i hverdagen. Spesielt i de næreste forholdene blir vi ofte mest trigget og de nærmeste er våre beste lærere fordi vi slipper de nærmest vår sårbarhet – dog ikke alltid like komfortabelt.

Det betyr ikke at vi skal la være å si fra til den vi reagerer på, noen ganger er det helt på sin plass å si fra når noe kjennes urettferdig eller noen har tråkket over dine grenser. Men når vi klarer å romme den første – ofte mer aggressive – reaksjonen inni oss først, så har vi mulighet til å uttrykke oss fra et sted av mer styrke og tilstedeværelse. Det er både lettere å få sagt det man ønsker å si og det er lettere for den andre parten å høre etter.

Begynn i dag med å romme følelser både i meditasjon og gjennom dagene dine, gjør det til en lek og gjerne få med dine nærmeste på det. Det kan være en god måte å skape mer forståelse for hverandre i et forhold, og også mer forståelse for deg selv når du ser hvor følelsene kommer fra.

«You make what you defend against, and by your own defence against it, it is real and unescapable. Lay down your arms, and only then you perceive it false.»
A course in Miracles, Helen Schucman

Gjerne repeter meditasjonen fra i går hvor vi fokuserer på å romme følelser:
bevissthet og følelser

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.