Pust – Dag 15

Å puste gjør vi hele tida, men det er stor forskjell på kvaliteten i pusten vår når vi er stressa eller avslappa, når vi er glade eller føler oss sint eller trist, når vi holder inne følelser eller føler oss fri til å være den vi er.

Det å velge bevisst å puste hver dag kan blant annet:
Senke stressresponsene i kroppen
Bedre humøret
Styrke evnen vår til å ikke bli for påvirket av følelser
Redusere avhengighet, angst og depresjon
Bedre søvnen
Gi bedre fordøyelse
Gi bedre immunsystem

Hvordan er pusten din? Puster du overfladisk eller dypt? Puster du kortere eller fortere når du blir stresset? Kanskje du holder pusten når du stresser?

Første steg er å begynne å legge merke til hvor vi har gode pustevaner og hvor vi har dårlige pustevaner, når vi blir klar over dette så har vi mulighet til å få bedre pustevaner der de mangler. Kan du legge merke til i løpet av dagen din hvordan pusten sin forandrer seg? Kan du legge merke til pusten din i stressende situasjoner? Ved å bli bevisst pustemønstrene våre og bevisst velge å puste roligere, forlenge utpusten og slippe mellomgulvet, så kan vi endre stressresponsen i kroppen.

Det å gjøre yoga, mediterer og gjøre pusteteknikker vil også etter hvert påvirke den daglige pusten i positiv retning.

Meditasjon for pusten:

Gjerne stopp opp i løpet av dagen for å puste og senke skuldrene, hver gang kroppen blir minnet om å slappe av så vil den bli mer og mer vant til et bedre pustemønster.

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.