Pilates & yoga

Vi fortsetter med timer gjennom sommeren, og har både pilates og yoga på timeplanen.

Vi må fortsatt overholde smittevernregler og er derfor bare 6 deltakere på timen og alle har med eget utstyr.

Her er oversikt over timeplan

PILATES

På onsdager 18:30 har vi timer i pilates

Denne timen passer også for deg som er ny til pilates, og øvelsene kan tilpasses hver enkelts kropp.

Pilates trening består av en serie med øvelser, utført med kontrollerte bevegelser, for å bygge opp styrke og bevegelighet av hele kroppen, med særlig fokus på kjernemuskulatur. Øvelsene vil tilpasses hver enkelt i klassen.

På disse timene vil du få grundig innføring i pilates prinsipper, og veiledning i øvelsene tilpasset deg og din kropp. Det vil også tilrettelegges om du har utfordringer som skader, ledd plager, rygg plager eller andre smerter.

YIN YOGA

På onsdager kl 20:00 og fredager kl 16:30 har vi timer i yin yoga

Yin Yoga passer for alle og gir deg virkelig en mulighet til å gi slipp både mentalt og fysisk. Vi bruker lenger tid i hver stilling, fokuserer på en rolig pust, stiller oss inn i det meditative, holder fokus innover og gir slipp på dyperesittende spenninger.

Du kan oppleve i disse timene balansen mellom yin og yang i  kroppen din. Ofte lever vi en hverdag med for mye stress og “yang” aktivitet, da vil yin yoga hjelpe oss å roe ned nervesystemet, styrke kroppen og gi en dypere forankring, slik vi kan hente energi fra et roligere sted inni oss. Med en styrket yin vil vi kunne bruke mer energi uten å bli stresset eller utbrent.

Yin yoga er skånsomt, løser opp i dyperesittende spenninger, roer ned nervesystemet og virker  styrkende på ledd. Alle stillinger kan bli tilpasset den enkeltes kropp.

I yin yoga jobber vi ut fra grunnprisippene i kinesisk medisin og vi jobber med å finne balanse i kropp og sinn.

Påmelding og nye kurs finner du her: timeplan

YOGA FLYT

Yoga flyt timer har vi to ganger i uka: Mandager kl 17:30 og fredager 7:30

En nydelig time yoga flyt som både styrker og mykner kroppen.

Passer også for nybegynnere!

Timen inneholder kort meditasjon / sentrering, solhilsener, stående og sittande asanas, timen tilpasses dagen og deltakerne.

ASHTANGA YOGA LIGHT

Ashtanga yoga light har vi på tirsdager kl 18:30 og enkelte lørdager kl 16:15

Dette er en time som også passer for deg som synes en vanlig time i ledet Ashtanga blir litt for utfordrende pga utfordringer med ledd eller andre ting.

På denne timen bruker vi litt tid på å varme opp før solhilsener og vi jobber med øvelser som har fokus på å styrke kjerne og rygg. Vi går gjennom detaljer i noen av stillingene for å ha et grunnlag i stillingen som gir god støtte for en trygg praksis. Hver time vil ha litt forskjellig fokus.

KJERNE BALANSE OG RYTME

Kjerne, balanse og rytme på torsdager kl 11:00

Velkommen til en herlig «feelgood»-time som alle kan være med på, til musikk fra hele verden. Vi jobber med å gi slipp på spente muskler, finne stabilitet og kjernemuskler, bedre energi og kroppsbevissthet, slik at du kan føle deg styrket til å takle de utfordringer og oppgaver hverdagen har å by på.

Om Synnøve Ask:
Fysioterapeut med spesiale i langvarige smertetilstander. Videreutdannelse innen treningsterapi, dans og bevegelsesglede, samt kognitiv terapi, kosthold og ernæring,

ULEDET ASHTANGA

Uledet Ashtanga er på torsdager kl 17:30

Dette er en klasse som passer for deg som allerede har nybegynnerkurs i Ashtanga Yoga.

I Ashtanga Yoga lærer vi å bruke pusten i en flyt med bevegelsene, sammen med noe som kalles bandhas (energilåser) og drishti (fokuspunkter).
Denne forbindelsen mellom hvor vi fester blikket, pusten og bevegelsen i stillingene gjør at yogapraksisen blir som en meditasjon i bevegelse.

Vi bruker en dyp pust som blant annet varmer opp kroppen, hjelper deg å holde fokus innover og virker rensende på kroppen.
Vi gjør en fast sekvens hver gang og etter hvert så lærer du denne sekvensen uten instruksjon. Når du etter hvert kan sekvensen vil du kunne ha et sterkere fokus innover i deg selv når du praktiserer. Jeg vil hjelpe deg til fordypning i stillingene og veilede videre i serien når du er klar for det.

I Ashtanga Yoga vil kroppen din bygge opp styrke samtidig som den får mer fleksibilitet, pusten og bevegelsene renser nervesystemet og sinnet stilnes når vi praktiserer på denne måten. Når vi praktiserer yoga vil resten av dagen være mer avslappet og effektiv, nå har kroppen både en sterkere og åpnere holdning, pusten er åpnere og friere, og sinnet er mer fokusert og stille.

Jeg veileder deg i Ashtanga på en varsom måte, tilpasset din kropp og dine ønsker for hva yoga skal gi deg i ditt liv. Dette gjør at den forholdsvis krevende Ashtanga-serien kan bli integrert i det tempoet du og din kropp tillater, der du gradvis bygger opp styrke og fleksibilitet.

Vi setter opp flere timer etter hvert som flere kommer tilbake til timer hos oss 🙂
Hjertelig velkommen til yoga & pilates i andre etasje i Kongensgate 1 på Sankten i Ålesund.

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.