Økologisk vitaminrevolusjon

Jeg er inspirert til å skrive litt om mat og helse denne uka, kanskje på grunn av regjeringens nye vitaminforbud. Nå kan jeg gjøre min egen protest gjennom å spise mat med høyt vitamininnhold (men ikke like enkelt for de som trenger vitaminer for å holde en sykdom i sjakk!)

Ved å ta noen enkle grep som å bytte ut til økologiske matvarer der det finnes, dyrke urter og spirer på kjøkkenbenken, bruke naturen mer (bær, blåbærblad, løvetannblad, bjørkeblad) så kan vi få i oss nok vitaminer gjennom kosten. Du kan for eksempel tilsette friske løvetannblad til jusen hvis du har hevet deg på trenden med å lage hjemmelaget jus, eller lage en liten urtekrok på kjøkkenbenken med spirer og urter. Utover vinteren kan vi ha tørkete urter som ble plukket i vår – ikke kommet så langt selv ennå, men det er planen for neste år 😉

urter

Visste du for eksempel at den populære urten basillikum inneholder helsefremmende egenskaper gjennom antioksidanter, vitamin K, jern, vitamin A, mangan, magnesium, kobber, kalium og vitamin C. Å spise den er en liten revolusjon i seg selv. Den er også full av oljer som hemmer bakterievekst og vist seg å hjelpe mot bakterier som er antibiotikaresistente. Den demper betennelser i kroppen gjennom enzymet eugenol – eugenol blokkerer et enzym som kan føre til hevelser i kroppen hos mennesker som er plaget av leddgikt.

Vil gjerne anbefale økologisk mat og rene produkter fra Idunns Epler dersom du bor i Ålesunds-området, hun leverer også hjem til deg dersom du har en travel hverdag. Obs har ofte et bra utvalg av økologiske urter.

På instagram? Jeg og søsteren min har akkurat åpnet instagram-konto for enkle og sunne ideer i hverdagen, du kan følge oss her: https://instagram.com/lottario_n_elly/

 

 

 

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.