Meditasjon og følelser

Meditasjonskurset 21 uker til indre styrke inneholder:
☀️
21 meditasjoner hvor vi jobber med mindset rundt ulike temaer.
Skriveoppgaver for å fordype deg videre.
☀️
Alt foregår på nett.
Du finner kurset og mer beskrivelse om det her
☀️
Dag 4 handler om følelser:
Når vi går innover i oss selv, gjennom meditasjon eller bare ved å vende oppmerksomheten innover, så vil vi etter hvert møte følelser som vi har holdt inne. Noen av disse følelsene har vi holdt på hele livet og noen følelser kan vi ha frykt rundt å møte.
Det kan være flere grunner til at følelser blir undertrykket, det kan være følelser hvor en opplever at en ikke ble godtatt av de rundt seg, det kan være opplevelser som har vært vonde slik at man ikke klarte å forholde seg til alle følelsene der og da, det kan være opplevelser hvor man var redd for å være sårbar og tok på seg masker for ikke å vise til omgivelsene hva som foregikk inni deg.
☀️
Etterhvert som vi lærer oss å skyve bort/undertrykke følelser, så kan det bli til en uvane å gjøre dette. Det kan etter hvert føre til at vi har et ytre som ikke reagerer, som ikke viser sårbarhet, som kanskje reagerer med sinne i stedet for å vise sorg. Følelsene kan ligge lagvis, der den ene dekker over den andre, og for å komme til kjernen av de trenger vi å tillate alt inn i vår bevissthet.
Når der er frykt eller motstand rundt følelser, så må vi først tillate frykten og motstanden, gi frykten rom til den slipper, så vil etterhvert følelsene som ligger under komme frem.
☀️
I meditasjon leter jeg ikke etter følelser, men når jeg blir bevisst en følelse som sitter i kroppen, så har jeg fokus på å slippe til mest mulig av den følelsen når jeg mediterer. Å slippe til så mye av følelsen som ønsker å komme opp der og da, uten å tenke på eller analysere hvorfor følelsen er der, bare det å gi den oppmerksom tilstedeværelse, vil etterhvert frigjøre den. Dette var et tips jeg leste i en David R. Hawkins bok «Letting go – the Pathway of Surrender». Ved å være tilstede, samtidig som følelsen får komme opp, så opplever jeg etter hvert at den slipper helt opp. Prøver jeg å undertrykke den eller skyve den bort, så blir den bare forsterket.

«It is the accumulated pressure of feelings that causes thoughts. One feeling, for instance, can create literally thousands of thoughts over a period of time. Think, for instance, of one painful memory from early life, one terrible regret that has been hidden. Look at all the years and years of thoughts associated with that single event. If we could surrender the underlying painful feeling, all of those thoughts would disappear instantly and we would forget the event.»

Fra boka «Letting go – the pathway of surrender»  David R. Hawkins, M.D, Ph.D

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.