Kjærlighet – Dag 20

Det som skiller oss fra å ha ro, balanse og harmoni inni oss, er at vi til dels lever i en separasjon fra kjærligheten i oss selv.
Vi er oppvokst i en verden der de aller fleste bærer på frykter og en ide om at her ikke er nok til alle, og etter hvert blir dette også integrert som et trossystem i oss.
Dette gjør at vi lærer oss til å tro at “jeg ikke er god nok som jeg er”, “jeg må kjempe for min plass”, “jeg må være på en viss måte for å være innenfor i gruppen/samfunnet”, “jeg må oppnå anerkjennelse fra andre for å bevise at jeg fortjener kjærlighet”, “noen andre må elske meg før jeg kan elske meg selv”, osv.

Disse tankemønstrene ligger etterhvert også i det ubevisste og kan derfra styre valgene våre. Det gjør at vi kan bli kontrollerende i forhold for vi er redd for å miste, vi kan skyve andre bort fra oss for vi er redd for avvisning, vi kan holde tilbake vår sannhet av frykt for å ikke bli godtatt, vi kan holde fast på en jobb i frykt for å ikke klare oss hvis vi velger noe annet, listen er endeløs og du vet best hvilke frykter som kan styre deg.

Når vi har uintegrerte sider i oss som vi ikke er glad i, så holder vi nede også våre egne ressurser. Har du blitt fortalt at du ikke skal være høylytt, så kan du undertrykke styrken din. Har du blitt fortalt at det ikke er bra å skryte av deg selv, kan du undertrykke talentet ditt. Har du opplevd å bli avvist når du har vist noen interesse eller kjærlighet, så kan du bli redd for å vise kjærlighet på nytt.

Når vi har undertrykte sider i oss, som vi ikke anerkjenner, er det også lett å se disse sidene i andre og da bli fordømmende mot det vi ser. Det vi ikke liker i oss selv, dømmer vi i andre og da er det også lettere å få negative reaksjoner mot det vi ser. Det kan også være du ser sider i andre som du beundrer, og hvis du undertrykker disse sidene i deg selv, så kan den beundringen gå over i sjalusi. Når du begynner å bli bevisst at de forskjellige egenskapene også er i deg selv, så kan du finne aksept, integrere det du har undertrykket og la de blokkeringene som sitter rundt minnet få rom til å bli gitt tilbake til stillhet og kjærlighet.

I dag kan du gjerne skrive ned:
Egenskaper du beundrer i deg selv.
Egenskaper du beundrer i andre.
Egenskaper du selv har som du beundrer i andre.
Henter du frem de egenskapene du beundrer i andre i livet ditt nå?
Kan du finne måter å integrere de gode egenskapene du ikke har hentet frem i deg selv?

Dagens meditasjon har fokus på å helbrede forholdene våre og da først og fremst forholdet til oss selv:

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.