Hva gir deg glede – dag 14

Forskning har vist at vi har en tendens til å legge sterkere fokus på negative opplevelser enn postitive, blant annet på grunn av måten vi har trent tankene våre opp til å legge vekt på det negative. Det å legge merke til hva som er positivt i livet, legge merke til det vi er takknemlig for og dele med andre hva vi er glad for i livet, har vist seg å endre dette negative fokuset.

Også når vi mediterer lærer vi bevisstheten å tre ut av negativ tenkning til nøytralitet og da er det lettere å snu fokus til aksept, verdsettelse og glede. Når vi har mediterer daglig og lærer oss å tre bakenfor tankene, så skal det mer til for at de negative tendensene til tankene får gripe fatt i bevisstheten vår.

Vi kan påvirke graden av glede vi opplever i livet ved å gjøre mer av de tingene som gjør oss glad, være med mennesker som gjør oss glad og gjøre aktiviteter som gir oss glede.

Har du glemt litt av å gjøre ting som føles som en lek? Det er barn veldig flink til og vi glemmer det ofte som voksne. Det å ha mer lek i hverdagen eller bare det å være mer leken i hverdagen kan gjøre livet mer gledesfylt.

Glede og lek har en postiiv effekt både på endokrinsystemet og stressresponser i kroppen og så føles det jo bra å være glad.

Hva kan du gjøre for å bringe mer glede inn i livet ditt?
Hva elsket du å gjøre som barn som du kanskje også kan ha glede av nå? Var du glad i å tegne, synge, danse? Kan du gjøre mer av det nå?
Hva får deg til å være helt til stede her og nå? Hvor du glemmer tiden og bare er til stede?

I dag kan du skrive ned en liste over hva som gir deg glede og hva du kan gjøre mer av i din hverdag for å oppleve mer glede og frihet. Kan du også gjøre det som er kjedelig i hverdagen til å bli fylt med mer glede?

Når jeg går ut av tenkning, så er det lettere å sette pris på hvert øyeblikk, uavhengig av hva jeg gjør, det er en indre glede som kommer fra det å hvile i ren bevissthet. Kan du bringe mer bevisst tilstedeværelse inn i hverdagen din? Og gjerne gjør dette og på en leken måte.

Å være fysisk aktiv forankrer oss i kroppen og gjør at vi lettere kan få kontakt med mer energi og glede.
Her er 11 minutt med kjerne-yoga som du kan gjøre når som helst i løpet av dagen for å hente opp mer energi 🙂

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.