Hva er meditasjon

Jeg opplever i meditasjon at jeg lærer å hvile i det som er bakenfor, forbi tanker og følelser og hvile i det rommet inn i meg som rommer alt. Det er den mest normale opplevelsen vi kan ha, men fordi de fleste av oss har rundt 100000 tanker per dag (prøv å telle de;)), så har vi glemt denne bevisste tilstedeværelsen.

Her kan følelser komme og gå, tanker kan komme og gå, energi kan komme og gå, men det som er uforanderlig, det som er konstant, er det vi lærer å  hvile i når vi mediterer.

Etter å ha praktisert meditasjon en stund, lærer vi også å hvile i dette rommet med øyne åpne. På denne måten kan du observere livet ditt og dine reaksjoner fra et objektivt og nøytralt ståsted. I dette kan man fortsatt være i vanskelige og stressede situasjoner, men måten vi takler livet på blir veldig mye lettere. Vi vil fortsatt ha følelser og tanker, men vi gir dem et større rom å være i og på denne måten er det lettere å forholde seg til alt som går gjennom vår bevissthet. Både inni oss og på utsiden.

Meditasjonsformen jeg bruker – Ascension – er teknikker som bryter med negative tankemønstre og tar oss direkte inn til dette uforanderlige rommet inni oss. Det er enkelt å bruke og på denne måten kan vi avlære «psyken» vår de negative vanene vi kan ha plukket opp i løpet av et helt liv.

Velkommen på neste meditasjonskurs.

silence

 

“Simplicity, patience, compassion.
These three are your greatest treasures.
Simple in actions and thoughts, you return to the source of being.
Patient with both friends and enemies,
you accord with the way things are.
Compassionate toward yourself,
you reconcile all beings in the world.”

Lao Tzu, Tao Te Ching

2 kommentarer om “Hva er meditasjon

  1. Gry

    -Anbefales!-Det er som om en mur av negative tanker of følelser om fortid og fremtid er borte:)
    Det man sitter igjen med er tilstedeværelse her og nå 🙂

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.