Frihet & medfølelse – Dag 21

Når vi har begynt på veien å gå innover i oss selv, så vil vi gjerne underveis oppdage forskjellige mønster og opplagrete/undertrykte følelser som holder oss tilbake i livet vårt. Dette kan gjøre at vi begynner å bli bevisst de gangene vi har tatt valg som sett fra vårt ståsted der vi er nå, ikke lenger ser ut som det var det beste valget for oss.

Når vi begynner å legge merke til at vi blir styrt av underbevisste frykter og begrensende tanker, så kan vi bli utålmodige med oss selv og dømme oss selv for tidligere valg eller også for valg vi gjør i dag.

For å gjøre denne veien innover lettere og mer gledesfylt er steget inn i det å akseptere oss selv akkurat der vi er nå mye frihet i! Det å akseptere alle valgene vi har tatt til nå uten fordømmelse, akseptere alt vi har undertrykket og begynne å gi kjærlighet til oss selv nå, akseptere at vi ikke alltid var modig nok til å si eller leve vår sannhet, men velge å være ærlig med oss selv og godta der vi er nå. Det å akseptere der vi er nå, både inni oss selv og i livet, gir også rom til at ting kan transformeres og de ytre valgene blir lettere å ta når vi ikke blokkerer oss selv med motstanden mot å være der vi er akkurat nå.

Som med alle andre veier i livet, vil veien innover bringe opp akkurat de samme mønstrene som styrer oss ellers i livet. Er du utålmodig ellers i livet, så vil du mest sannsynlig bli utålmodig når du mediterer eller når samme mønster kommer opp hundrende gang og du tenker «er jeg ikke ferdig med dette ennå». Har du tendens til å være selvkritisk og perfeksjonistisk, så er det sannsynlig at dette også kommer opp i forhold til meditasjon og de mønstrene du bærer, «jeg skulle vært mer kjærlighetsfull», «jeg skulle vært bedre på å akseptere meg selv», osv. Disse tankene er igjen bare ideer som kommer inn for å ha et ord med i laget, ikke tro på det som kritiserer, men heller observere de akkurat som alle andre tanker. Så snart du er tilbake i den bevisstheten som ser tanker med nøytralitet og tilstedeværelse, slipper du identifikasjonen og da har de ikke lenger noen negativ innvirkning. Vi har alle mønster og frykter og når vi kan akseptere alle disse forskjellige sidene av det å være menneske så gjør det alt enklere.
Vi kan legge merke til at vi er den bevisstheten som er i ubetinget kjærlighet, og samtidig har vi alle disse mønstrene og følelsene som er en del av å være menneske.

«The path into the light seems dark»
Lao Tzu

Det å velge det som gir deg mer frihet i livet, mer selvaksept, mer glede og gjør de tingene du er redd for, vil være en mer varsom vei når vi har med oss medfølelse. Det å se at du er allerede det som er bakenfor frykter og tanker, og samtidig akseptere at du har fått noen negative tendenser fra verden du er vokst opp i. Ikke gjør det til en kamp mellom deg og dine frykter, men heller til en lek der du kan bli mer og mer klar over alle dine sider og la hele deg bli akseptert mer og mer. I denne aksepten er kjærligheten og medfølelsen til deg selv og andre, i denne aksepten er også frihet.

«Compassion for others begins with kindness to ourselves.»
Pema Chodron

Tusen takk for du har vært med på dette kurset! 🙂

Hvis du har spørsmål kan du sende meg en e-post på: stine@yogaoghelse.no

Er det visse mønster du føler er vanskelig å komme videre fra, så kan ThetaHealing være en bra teknikk for å endre/transformere tankemønster

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.