Den ukomfortable komfortsona – dag 8

For å oppleve mer glede og frihet i livet, så må vi ofte ut av komfortsona vår.

Det er ikke alltid behagelig eller lett å gi slipp på dårlige vaner, begynne med nye ting, ta det steget som gir mer glede og frihet på lang sikt. Det kan være mer behagelig der og da, å se en episode til på netflix i stedet for å gjøre yoga. Det kan være ubehagelig å stå opp tidligere for å rekke å meditere før dagen begynnner, det kan være ubehagelig å være ny på et dansekurs. Alle de små valgene vi gjør i hverdagen som på lang sikt fører til mer frihet og mer glede kan være tiltakskrevende der og da, men det er små endringer som skal til for å skape store endringer på lang sikt.

Å starte med daglige meditasjoner i dag, kan gjøre at du om ett år vet hvor lett det er å tre ut av tanker. Å starte med 5 solhilsener hver morgen, kan gjøre at du slipper ryggproblemer når du blir eldre. Å være i naturen 20 minutt hver dag, kan gjøre at helsa de blir bedre og være forebyggende på vinterdepresjon. Å gå på et dansekurs i dag kan gjøre at du møter noen der som blir din beste venn eller oppdager hvor mye glede dans gir deg.

Hvilke små steg kan du ta i dag som du vet på lang sikt vil gi deg mer frihet og glede?
Hvilke rutiner kan du gjøre i kveld som gjør at du våkner opp med mer energi i morra?
Kanskje du vil ha det som ny rutine å avslutte dagen din med yin yoga eller meditasjon?

Som du kanskje husker fra dag 3 hvor vi skulle gå gjennom en bevisstgjøringsprosess for gode og dårlige vaner, så er ofte de gode vanene litt utenfor komfortsona før de er integrert.

Noen av de tingene vi ønsker å gjøre kan vi også ha frykt rundt og vi lar denne frykten stoppe oss. Noen av fryktene er vi bevisste og andre styrer oss fra det ubevisste. For å komme ut av fryktene så må vi være de bevisste for i det hele tatt ha mulighet til å ta et valg uten frykt. Dette gjør vi ved å se innover i oss selv og det å gå innover er også ofte ute av komfortsona, da vi her må møte alle fryktene våre.

«By replacing fear of the unknown with curiosity we open ourselves up to an infinite stream of possibility. We can let fear rule our lives or we can become childlike with curiosity, pushing our boundaries, leaping out of our comfort zones, and accepting what life puts before us.»
Alan Watts

Hvis du ser frykten prøver å stoppe deg, gjør det likevel.
Det kan være du har frykt for suksess og derfor utsetter å gjøre det du drømmer om, kanskje er du redd for avvisning og derfor ikke tar sjansen på å bli avvist.
Se inni deg hva selv hva som stopper deg fra å oppleve mer frihet og glede, det er kun du som vet hva som stopper akkurat deg.

Ta et steg – stort eller lite – ut av komfortsona hver dag og gi deg selv ros også om det steget er lite. Positive steg gjennom verdsettelse er det som gjør det lettere å integrere nye gode vaner og ikke gjennom selvkritikk når vi faller tilbake i det gamle mønsteret.

Kan du gjøre en ting hver dag som er ute av komfortsona di og som du vet vil gi deg mer frihet og glede etterpå?

2 kommentarer om “Den ukomfortable komfortsona – dag 8

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.