Chakraer og balanse

I kroppen har vi syv hovedsenter for energi som på sanskrit kalles chakraer – direkte oversatt til norsk betyr det ildhjul og er også kalt energihjul.

Disse syv primære chakraene er subtile energisenter som ligger langs ryggraden. Vært chakra representerer forskjellige sider av vår bevissthet. Hvert chakra bærer styrkene våre og når de er i balanse så kan vi for eksempel oppleve ubetinget kjærlighet og glede, vi våger å leve vår sannhet uavhengig av samfunnets forventninger og vi føle oss trygge og forankret i kroppen vår og på jorda.

Chakraene bærer også våre skyggesider, de gangene vi har blitt avvist kan vi ha stengt av for kjærlighet, når vi har vært utrygge kan vi ha mistet følelsen av å være trygge i vår kropp, når vi har blitt straffet for å si vår sannhet så kan vi ha undertrykket styrken og sannheten vår.

Gjennom yoga, meditasjon og annet energiarbeid, så jobber vi med å løse opp i det som blokkerer chakraene våre, vi løser opp i opplagrete følelser og gamle minner og frigjøre energien som er i chakraene. Dette gjør at vi kan føle oss friere i kroppen og bruke vår egen energi mer konstruktivt.

 

1. november starter jeg opp et gratis nettkurs i chakraene, hvor vi går gjennom de syv chakraene med tilhørende meditasjoner.
Du kan meld deg på kurset her: Kurs i balansering av chakraene

 

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.