Aksept – Dag 2

Hva er det du fortsatt bærer på som du har lyst å gå videre fra?
Er det en følelse du ønsker å slippe? Noen mønster du ikke kommer ut av?  Vaner som er vanskelig å bryte? Mennesker som har såret deg som du trenger å tilgi? Trenger du å tilgi deg selv for noe?

Dagens øvelse er å skrive ned alt du ønsker å gi slipp på, for så å kaste det eller brenne papiret etterpå. Er det noe du bærer sinne eller sorg for, noen du har behov for å tilgi, du kan skrive det ned, og samtidig puste deg gjennom følelsene som kommer opp. Ikke hold noe tilbake når du skriver og la ting komme ut og ned på papiret uten at du sensurerer deg selv. Når du vet at du skal kaste det du skriver etterpå så er det også lettere å ikke sensurere deg selv. Skriv ned alt akkurat som det kommer opp her og nå.

Når du skriver så kan du stille deg inn i en følelse av kjærlighet og medfølelse for deg selv, hvor du har samme omsorgen for deg selv som du har for et barn. På denne måten blir det lettere for følelser å komme opp og det er lettere å gi slipp på selvkritiske tanker.

Når du begynner å skrive kan flere følelser komme opp som du har glemt av, pust og skriv deg gjennom de, ikke skyv bort noe, skap mer rom inni deg selv gjennom pust og tilstedeværelse, i stedet for å skyve bort. Det å skyve bort følelser virker mot sin hensikt, heller tillat følelsene å være til de slipper av seg selv.

Du kan gjerne bruke flere dager, uker eller måneder på dette, hvis du har mange ting du har båret på så kan det være du trenger lenger tid på å få alt ut. Ingen hast, se på det som en fin prosess å være i, en måte å bli friere og ha mer kjærlighet og omsorg for deg selv. Bestem deg for å være din egen beste venn og gi deg selv tillatelse til å føle og romme alt du har skjøvet bort.

Når du er ferdig med dagens skriveøkt så gjerne finn frem boken for takknemlighet og skriv ned det du er takknemlig for i dag.

Meditasjon for i dag:

«Tears are words that need to be written»
Paulo Coelho

2 kommentarer om “Aksept – Dag 2

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.