Å gå barbeint i gresset

Jording ioniserer kroppen. Det virker som en antioksidant på kroppen og frigjør oksidativt stress som kan skape ubalanser og betennelser i kroppen og samtidig tilfører naturen ionene kroppen har nytte av. Når vi er i naturen så er vi i direkte kontakt med jordens elektroner, og disse har en spesielt god effekt på hvor kropp og helse. Å være i naturen og aller helst barbeint er en gratis og fin måte å bevare en god helse og sunn kropp og lettere å gjennomføre nå om vårenJeg står også barbeint i gresset om vinteren, det føles forankrende, styrkende og balanserende.

Jording kan blant annet bedre søvnen, senke stressnivå i kroppen og bedre betennelser i kroppen.

I et studie (du kan lese mer i forskningsartikkelen under) viste det seg at de som sov på en madrass som var forbundet til jorden utenfor hadde bedre søvn, mindre smerter, sovnet fortere, mindre stivhet og generelt mer velvære.

Natur & yoga <3

Chakraene er et energisystem som man forholder seg til i yoga og i andre tradisjoner som har fokus på å finne vår indre balanse. Vi har flere energisentre i hele kroppen, og disse kan vi finne balansen i gjennom for eksempel å være i naturen, gjøre yoga, i meditasjon, akupunktur og soneterapi, eller ved å jobbe med terapier for å frigjøre følelser og frykter som vi har undertrykket.

Det første chakraet – Muladhara sitter nederst i ryggraden. Dette energisenteret i balanse gjør at vi føler oss fysisk trygg og kjenner en god forbindelse med jorda.
(Snart kommer nytt kurs i chakraer med meditasjoner.)

Ref:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4378297/

Hører gjerne fra deg :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.