Yin & yang – Dag 17

Yin og yang, vår indre feminine og maskuline natur, trenger å være i balanse med hverandre for at vi skal være i balanse med oss selv. Brenner vi opp for mye av yang-energien vår ved å være for aktiv, leve med konstant stress i kroppen, hele tiden bli drevet fremover for å oppnå mer og mer, så vil yang-energien vår bli oppbrukt og yin-energien vår vil også komme i en ubalanse.

Noen ganger kan vi også være for mye i vår yin, glemme å leve livet, være for stillesittende og dermed undertrykke vår yang-energi og elementene kan da bli i ubalanse med hverandre. Årstidene påvirker også elementene og det er naturlig for oss å være mer i vårt yin-element om vinteren og mer i yang om sommeren. Det å tillate deg selv å være helt i hvile i din yin-natur om vinteren kan også gjøre at yang-energien kan komme frem på en naturlig måte når våren kommer, uten at du trenger å presse deg selv ut av vinterdvalen. Hvil med god samvittighet når du har behov for det.

Vi kan ha ubalanser mellom  yin og yang, både ved å ha for lite eller for mye av både yin og yang. Det å lære oss å være i yin-energi, samtidig som vi har kontakt med yang-energi er en kunst som kan mestres gjennom å lære å hvile oppmerksomheten innover i oss selv.
Når vi lærer å tre ut av tankene som noen ganger kan være styrt av frykt som jeg også skrev litt om på dag 10 , så er det lettere å komme i kontakt med en dypere vilje i oss, en mer intuitiv vilje, som kan være mer yin i sin natur.

Når vi er i kontakt med den rene bevisstheten vår og intuisjonen som kommer derfra, så blir valgene styrt av noe større enn frykt. Da velger vi ikke å handle for vi er redde for å miste status eller posisjon, vi handler ut fra kjærlighet til oss selv og menneskene i livet vårt. Fra denne bevisste tilstedeværelsen så vil etter hvert vår indre yin og yang finne tilbake til balansen mellom hverandre.

Du kan lese mer om  jordelementet som er balanserende mellom yin og yang og handler om å nære oss selv før vi nærer andre, lære oss å ha omsorg for oss selv først og derfra også kunne gi medfølelse og omsorg til andre.

Kan du legge merke til steder i livet hvor du kan hvile mer innover når du er aktiv?
Kanskje du bruker mye unødvendig tankeaktivitet i løpet av dagen som brenner opp din yang og heller der kan puste og hvile med bevisstheten innover?
Eller kanskje du har slappet av litt for mye på sofaen, undertrykket din yang og trenger å komme ut i naturen for å hente opp igjen energien din?

Etter 7 dager uten kaffi og med skadet kne er jeg for tida litt over i siste kategori. En litt amputert hjemmeyoga og sykling får jeg til da og det kjennes veldig bra å begynne å bli sterkere i kneet igjen.

Gleder meg til å komme tilbake til yogatimene mine og starter først opp igjen med morgenmysore på neste tirsdag på YamYoga.

Mer om balansen mellom våre indre elementer i morra. Repeter meditasjonene så ofte du ønsker.

Gjerne kommenter eller send mail til stinekoppernaes@gmail.com om du har spørsmål eller opplevelser å dele!

Leave a Reply