Balanse og stabilitet

Denne uken blir det i timene et ekstra fokus på stabilitet og balanse i stillingene.
Det er det grunnleggende i stilligene som gir oss mer balanse og stabilitet. I en stående stilling kan vi finne grunnlaget i stillingen gjennom styrken fra føttene og bena, vi engasjerer kjernemuskulatur og bandhas, og videre derfra kommer uttrykket i stillingen. Kontaktpunktet med matta/jorda er det som bringer inn stabiltet og balanse. Hvis vi har glemt det grunnleggende, så må vi ofte hente stabilitet fra andre steder og det kan ende med at vi strammer oss mer der vi allerede har spenninger for å kompensere for det manglende grunnlaget.

Det er det samme som skjer i hverdagen når vi får stramme skuldre eller vondt i hoftene når vi sitter for mye. Hvordan sitter og puster du akkurat nå?  Gjennom yogaen kan vi få mer bevissthethet rundt pusten og kroppen vår og etter hvert tar vi med oss dette inn i flere deler av hverdagen. Har du mulighet til å stoppe opp i løpet av dagen din, ta noen dype pust, sjekke at du slipper skuldrene og aktiverer bandhas? Husk også å puste helt ut så du kan tillate en dypere pust 🙂

YOga og helse-1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.